وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری ⚡ وکیل کمیسیون های شهرداری ☎️ 22663672 – 021 ☎️ اعتراض و ابطال رای کمیسیون ماده 100 و تخریب ✅ تغییر کاربری ✅ اخذ مجوز و پایان کار
☑️ وکلای پایه یک دادگستری | ☑️ تخصص در دعاوی ملکی |
☑️ همکاران ما | ☑️ اساتید دانشگاه و قضات بازنشسته |
☑️ عضو کانون وکلای مرکز | ☑️ اولین دفتر حقوقی تخصصی ملکی |
☑️ تصمیم گیری جمعی | ☑️ گزارش دهی منظم |
کمیسیون ماده 100 چیست؟
بر اساس ماده 100 قانون شهرداری ها، صاحبان املاک و اراضی واقع در محدوده یا حریم شهر، برای هرگونه عملیات ساختمانی یا احداث بنا، ملزم به اخذ پروانه میباشند.
درصورتیکه شخصی بدون اخذ پروانه و یا برخلاف مفاد پروانه اقدام به عملیات کنند، مأمورین شهرداری میتوانند از فعالیت ساختوساز جلوگیری کنند. در این صورت، شهرداری باید موضوع را ظرف یک هفته در کمیسیونی که به «کمیسیون ماده 100» معروف شده، جهت رسیدگی مطرح کند. در غیر این صورت، کمیسیون مذکور به درخواست ذینفع تصمیم خواهد گرفت.
همچنین، حوزه عملکرد کمیسیون ماده صد قانون شهرداریها، تنها پیرامون تخلفات عملیات ساختمانی یا احداث بنا در فضای درون شهری است و اختصاص به عملیات ساختمانی یا احداث بنا در فضای حومه و برون شهری ندارد.
پیشنهاد میشود موضوعات کمیسیون ماده 100 را به وکیل ملکی متخصص امور کمیسیون های شهرداری واگذار نمایید.
با طرح موضوع در کمیسیون ماده ۱۰۰ توسط شهرداری، این کمیسیون در صورت احراز تخلف، به دو صورت زیر تصمیمگیری خواهد کرد:
- تخریب: در صورت عدم رعایت اصول فنی شهرسازی و بهداشتی و همچنین در صورت عدم پرداخت جریمه؛
- اخذ جریمه: درصورتیکه کمیسیون مذکور به هر علت قلع بنا را ضروری تشخیص ندهد.
انواع تخلفات مورد رسیدگی در کمیسیون ماده 100
احداث بنا بدون پروانه:
درصورتیکه مالک بدون اخذ پروانه ساختوساز، اقدام به عملیات کند و شهرداری با جلوگیری از عمل، موضوع را در کمیسیون مطرح کند.
تراکم اراضی:
درصورتیکه مالک افزون بر مساحت زیربنای درجشده در پروانه ساختمانی اضافه بنا داشته باشد دچار تخلف شده و این موضوع در کمیسیون ماده 100 شهرداری رسیدگی خواهد شد.
عدم استحکام بنا:
درصورتیکه بنا به علت عدم رعایت اصول فنی و معماری استحکام استاندارد را نداشته باشد، کمیسیون ماده 100 شهرداری حکم به تخریب بنا میدهد.
تغییر کاربری:
هنگامیکه بنا برخلاف مندرجات پروانه ساختمانی، در منطقه تجاری محل کسب و یا پیشه یا تجارت دایر شود، تخلف تغییر کاربری بوده و در این صورت کمیسیون ماده 100 شهرداری حکم به تعطیلی محل کسب یا پیشه و یا تجارت، طرف مدت یک ماه میدهد.
عدم رعایت اصول فنی و بهداشتی و شهرسازی:
در این زمینه نیز کمیسیون ماده 100 شهرداری میتواند حکم تخریب صادر کند.
تجاوز به معابر شهری:
مالکین در زمان نوسازی ساختمان، موظف به اصلاح پروانه ساختمانی بر اساس طرحهای تصویبشده هستند. درصورتیکه هنگام احداث بنا، برخلاف پروانه از حدود مشخصشده تجاوز کنند، شهرداری موظف است از ادامه عملیات ساختمانی جلوگیری کند و پرونده را جهت تعیین تکلیف به کمیسیون ماده 100 ارسال کند.
عدم احداث پارکینگ یا غیرقابل استفاده بودن پارکینگ:
درصورتیکه مالک با توجه به مشخصات پروانه و نقشهها و ضوابط شهرداری از احداث پارکینگ الزامی خودداری کند، یا اینکه پارکینگ احداثی مالک بهگونهای باشد که امکان اصلاح تخلفات وجود نداشته باشد، دچار تخلف شده است. در این مواقع کمیسیون ماده 100 شهرداری حکم به اخذ جریمه میدهد و در صورت عدم امکان اصلاح، با توجه به موقعیت محلی و نوع استفاده از فضای پارکینگ، میتواند رأی به جریمه مجدد صادر کند.
اعتراض به رأی کمیسیون ماده 100
درصورتیکه رأی کمیسیون مبنی بر قلع و قمع بنا یا اخذ جریمه باشد و مالک به این رأی به هر دلیل اعتراضی داشته باشد، میتواند ضمن اظهار دلایل خود، در یکی از شعب دیوان عدالت اداری به رأی مذکور اعتراض کند. شهرداری نیز میتواند به رأی صادره از دیوان درصورتیکه به نفع مالک باشد اعتراض کند.
پس از نقض رأی کمیسیون ماده 100، این کمیسیون موظف است مجدداً به موضوع رسیدگی کرده و با رعایت نظرات و رأی دیوان عدالت اداری تعیین تکلیف نمایند.
خدمات موسسه حقوقی وکلای ایران زمین در کمیسیون ماده 100
موسسه حقوقی وکلای ایران زمین یک موسسه فوق تخصصی در زمینه امور ملکی میباشد. در این موسسه تعدادی از وکلای فارغالتحصیل از بهترین دانشگاههای کشور وجود دارد که هرکدام در یکی از بخشها و دعاوی امور ملکی دارای تخصص و تبحر بوده و به صورت اختصاصی در همان حوزه فعالیت میکند. همچنین تعدادی قاضی بازنشسته در این موسسه وجود دارد که در انواع پروندههای ملکی اقدام به راهنمایی و ارائه مشورت به وکلا میکنند.
در خصوص امور مربوط به کمیسیون ماده 100، یک تیم حقوقی متخصص در این موسسه فعالیت میکند که چندین سال است به صورت حرفه ای و تخصصی به انواع پروندههای مربوط به کسب پروانه ساختوساز در کمیسیونهای مربوطه و درخواست تجدیدنظر نسبت به آرای صادره در دیوان عدالت اداری رسیدگی کرده و بهترین نتیجه را برای موکلین کسب کردهاند و هماکنون آماده ارائه تخصصیترین خدمات در این حوزه به موکلین محترم میباشند.
پیشنهاد میشود مقاله ” ابطال رای کمیسیون ماده 100 شهرداری ” را مطالعه کنید.
از جمله مزایای موسسه حقوقی وکلای ایران زمین در کمیسیون ماده 100 عبارتاند از:
- قبول وکالت و رسیدگی تخصصی به انواع پروندههای مطروحه در کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری؛
- قبول وکالت جهت اعتراض به رأی کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری در صورت غیرقانونی بودن یا متناسب نبودن رأی کمیسیون با موضوع؛
- استفاده از راهنماییهای قضات بازنشسته و باتجربه در کمیسیون ماده 100 جهت ارائه بهترین استراتژی حقوقی؛
- حل پروندههای مختلف کمیسیون ماده 100 به صورت گروهی و با همفکری وکلای متخصص در این حوزه؛
- کسب حداکثر رضایت از موکلین در طول چندین سال فعالیت حقوقی در خصوص پروندههای کمیسیون ماده 100؛
- گزارش دهی منظم به موکلین به جهت اینکه به صورت مداوم در جریان رسیدگی به پرونده قرار بگیرند؛
- اخذ حقالزحمه منصفانه جهت رعایت حال هموطنان؛
- پیگیری پروندهها تا انتها به صورت مستمر و منظم جهت تسریع در کسب نتیجه؛
- پیگیری دقیق و تخصصی پروندهها در دیوان عدالت اداری جهت نقض رأی کمیسیون ماده 100 و رسیدگی مجدد در این کمیسیون و کسب نتیجه بهتر